Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Sortiment och inköp

På Dagabs inköpsavdelning läggs grunden för hela Axfoodkoncernens varusortiment. Här sker också det kreativa arbetet med att ta fram egna märkesvaror. Allt för att skapa ett attraktivt utbud av prisvärda, bra och hållbara varor.

Mevolution kroppsvård

På Dagabs inköpsavdelning läggs grunden för hela Axfoodkoncernens varusortiment. Här sker också det kreativa arbetet med att ta fram egna märkesvaror. Allt för att skapa ett attraktivt utbud av prisvärda, bra och hållbara varor.

Vi utvecklar sortimentet med dig i åtanke

Det är på Dagabs inköpsavdelning allt börjar. Genom att titta på trender och köpbeteenden görs analyser kring vad konsumenterna vill ha, men även vad de kommer efterfråga i framtiden. De allra flesta vill ha ett brett urval av varor som håller hög kvalitet och är prisvärda. Idag efterfrågar allt fler också hållbara val i butik – vilket gläder oss på Dagab. Vi är gärna med och driver hållbarhetsfrågor och bryter ny mark i frågan om hållbar mat. Sammantaget är detta som styr utvecklingen av vårt sortiment. Att du och resten av de ungefär 10 miljoner människor vi levererar mat till är nöjda är det viktigaste i vårt arbete.

Avtal, förhandling och inköp för hela Axfood

På Dagab förhandlar vi alla Axfoods leverantörsavtal. Vårt mål är att skapa långsiktiga samarbeten där prisvärdhet, hållbarhet och innovation är hörnstenarna. Genom att samordna inköpen av koncernens totala volymer är vi en kraft att räkna med. På så sätt kan vi pressa priser, men också påverka producenter till en grön omställning. Det ger de bästa förutsättningarna för Axfoods butikskedjor – och skapar i slutändan det bästa erbjudandet för dig som konsument. Så att ännu fler kan äta bra och hållbar mat.

Egna märkesvaror – innovation och kvalitet

Har du olivolja från Garant, basmatiris från Eldorado eller tvättmedel från Såklart hemma? De är exempel på egna märkesvaror som köps in, utvecklas och kvalitetssäkras hos oss på Dagab. Under kvalitetssäkringen granskas produktens innehåll och hur den är tillverkad för att säkra att inga farliga ämnen förekommer och att produkten är tillverkad på rätt.
Varorna håller minst lika bra kvalitet som andra välkända varumärken, men har ofta ett lägre pris. Här kan vi innovera och utveckla spännande produkter! Varje år resulterar detta i ungefär 300 nya varor som dyker upp i sortimentet hos Axfoods olika butikskoncept. Till exempel var vi först på marknaden med nya spännande alternativ på tallriken såsom kokosghurt, fröburgare, svampbollar, gröna ärtbiffar och baljväxtfärs.

I matstudion sätts varor på prov

I vår matstudio på huvudkontoret i Stockholm samarbetar kvalitetssäkrare, sortimentsutvecklare, inköpare och kategorichefer från Dagab med att testa och utveckla nya varor. Här finns provkök där nya varor testas, så att vi kan vara säkra på att våra egna varor håller vad de lovar och att de är konkurrenskraftiga jämfört med motsvarande varor på marknaden. I matstudion finns också Middagsfrid, som ingår i Axfoodkoncernen och använder många egna märkesvaror i sina färdiga middagskassar. Här planeras och provlagas menyer tillsammans med oss på Dagab.

Mer om sortiment